Gymnasieskola

Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum har tillsammans det största utbildningsutbudet av Växjös gymnasieskolor. Vi hoppas att du ska hitta ett program på våra skolor som passar just dig! Välkommen att söka till oss! 

Här kan du även bläddra i gymnasiekatalogen för 2019-2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasieval

Efter en höst av förberedande samtal och besök på gymnasieskolorna, är det nu dags för niondeklassarna att göra sitt val av gymnasieprogram inför höstterminen. Gymnasievalet pågår mellan den 15 januari till 15 februari.

Eleverna i årskurs 9 får inloggningsuppgifter till gymnasievalet av sina studie- och yrkesvägledare på respektive grundskola. Information inför ditt val hittar du på Gymnasium Kronoberg. För att sedan göra ditt val loggar du in i systemet Dexter, där eleverna även kommer att kunna se sitt första preliminära antagningsresultat i mitten på april. Den preliminära antagningen baseras på elevernas betyg under höstterminen 2018.

I början på juli är den slutliga antagningen klar. Tänk på att alla elever aktivt måste tacka ja eller nej till den erbjudna platsen. Om du vill veta mer om gymnasievalet kan du klicka dig vidare i menyn till höger.

Gymnasieval – information på Gymnasium Kronoberg

Gymnasieval – ansökan om gymnasieval

Gymnasiekatalogen

I vår gymnasiekatalog hittar du alla spännande program och inriktningar som du kan läsa hos oss. Här finns också mycket information inför ditt gymnasieval. I länken längst ned på sidan kan du bläddra i gymnasiekatalogen för 2019/2020.

Vuxenutbildning

Du som är över 19 år och vill söka en eller flera kurser på gymnasienivå eller vill veta mer om vuxenutbildning kan gå in på www.vaxjo.se/vuxenutbildninglänk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 januari 2019
Förskola och skola