Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Kronoberg

Från 5 november till 13 december gäller allmänna skärpta råd i Växjö kommun och Kronobergs län.

Stäng meddelande

Kombinera studier med idrott

Kungsmadskolans idrottsinriktningar öppnar dörrarna för dig som börjar gymnasiet hösten 2021. Vår idrottsprofil ger dig möjlighet att utöva bandy, fotboll, handboll, innebandy, ishockey eller någon annan idrott på elitnivå oavsett om du väljer ett högskoleförberedande program eller ett yrkesprogram.

Idrottsprofilen har en lång tradition på Kungsmadskolan och att kombinera studier med idrott har länge varit ett populärt val bland våra elever. En anledning till det, är att vi har kompetenta instruktörer/lärare. Vi har ett väl utvecklat nätverk med föreningar och andra aktörer för att ge dig de bästa förutsättningarna. Här har du möjlighet att utvecklas i din idrott oavsett vilken nivå du spelar på; här finns både bredd och elit.

En annan anledning är vårt fokus på att skolan är viktig. Hos oss finns erfarenhet och tradition av att kombinera studier med idrott. Vi jobbar för att ha idrottsvänliga scheman, lärare och personal som har förståelse för en idrottande elevs situation. Vi använder oss även av undervisningsmaterial som finns digitalt för att kunna nås om du är iväg på tränings- eller landslagsläger. Dessutom läggger vi stor vikt vid att skapa en gemenskap mellan skolans idrottselever - oavsett vilket program du går på.

Mer information om våra idrottsutbildningar hittar du på gymnasival.vaxjo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Riksidrottsgymnasium, RIG
Riksidrottsgymnasium erbjuds inom friidrotts. Sista ansökningsdag är 15 oktober 2020.

Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU
Nationellt godkänd idrottsutbildning erbjuds inom bandy, handboll och simning. Sista ansökningsdag är 1 december 2020, därefter blir du kallad till uttagning.

Lokal idrottsutbildning, LIU
Du söker till idrottsprofilen samtidigt som du söker ditt gymnasieprogram. Ingen uttagning görs, utan det enda kravet är att du är aktiv i en förening i idrotterna bandy, handboll, fotboll, innebandy eller ishockey. Till idrotten e-sport är det en uttagning och en särskild ansökningsblankett.

Senast uppdaterad: 25 november 2020
Kungsmadskolan